Unul din cei mai de succes oameni ai lumii ne recomandă cărți

Bill Gates

Bună #bookworms , Bill Gates, co-fondator al Microsoft Corporation, nu mai are nevoie de nici o introducere. Are aproape 60 de ani și nu doar ca este cel mai bogat om din lume, dar are și calitatea de filantrop, investitor și model in viata pentru mii de oameni. In același timp, Bill Gates este și un pasionat cititor de cărți.

Din fericire, avem posibilitatea de a-i urma exemplul, citind blog-ul sau, Gates Notes. Aici, Bill Gates postează frecvent aprecierile și recenziile sale cu privire la cărțile pe care le citește, astfel încât, oricine poate sa perceapă și sa înțeleagă punctul sau de vedere cu privire la succesul in viata.

Iată ce ne recomandă acesta:

1. „Evicted” de Matthew Desmond

Prima carte de pe lista lui Bill Gates este o lectură atât de fascinantă, încât s-a regăsit şi printre recomandările lui Barack Obama: ce forţă naratorială trebuie să ai ca să impresionezi pe doi dintre cei mai influenţi oameni! „Evicted” de Matthew Desmond este povestea celor săraci, a celor daţi afară din propriile case, a celor lipsiţi de speranţă. Povestea celor cărora li se neglijează şi încalcă dreptul fundamental de a avea un acoperiş deasupra capului. „Este cartea pe care ar trebui să o citească Preşedintele Americii”, spun criticii, iar Gates nuanţează, afirmând că e lucrarea care l-a făcut să înţeleagă cel mai bine ce înseamnă să fii sărac în America. Prezentând cazuri sfâşietoare din Milwaukee, „Evicted” a câştigat premiul Pulitzer pentru Non ficţiune în 2017, un motiv suplimentar să o incluzi şi tu pe lista ta de must-read, dacă nu ai făcut-o deja.

2.“How Not to be Wrong”, de Jordan Ellenberg

Splash_ybhn4u0aq7qg

Nu-i foarte cool să citeşti pe plajă despre matematică. Dar, aşa cum a scris Annie Murphy Paul în TIME, atunci când a apărut această carte, în 2014, “în loc să-şi îndepărteze cititorii potenţiali cu informaţiile matematice, autorul îi ademeneşte”. Gates explică, la rândul lui: “Ideea acestei cărţi este următoarea, aşa cum explică Ellenberg: să studiezi matematica e ca şi cum ai fi simultan înconjurat de foc şi prins în chingile raţiunii. În mod firesc şi uman, sunt atâtea situaţii din viaţa reală în care noi folosim matematica şi nici măcăr nu ne dăm seama. Matematica este peste tot în jurul nostru”.

 81m6g9vkWL._SL1500_3. “The Vital Question”, de Nick Lane

Cum răspundem la întrebarea: Unde a apărut viaţa pe Terra? Lane sugerează să ne luăm după fluctuaţiile energiei care se degajă continuu şi vom afla răspunsul.”Chiar dacă detaliile de fineţe ale cercetării lui Nick se dovedesc greşite, cred că această concentrare asupra conceptului de energie, pe care o propune, se va dovedi o contribuţie importantă la înţelegerea modalităţii prin care noi, oamenii, am ajuns să existăm.”, scrie Bill Gates.
 4.”Sapiens: A Brief History of Humankind”, de Noah Yuval Harari

sapiens Harari acoperă întreaga istorie a umanităţii. În carte sunt capitole despre inteligenţa artificială şi despre ingineria genetică. “Şi eu şi Melinda  am citit cartea şi credeţi-ne, a generat discuţii aprinse între noi, la cină.”, scrie Gates

5.”The Power to Compete”, de Ryoichi Mikitani and Hiroshi Mikitani

Este o carte de dialoguri între economistul Ryoichi, care a murit în 2013 şi fiul său, Hiroshi, fondatorul companiei IT, Rakuten. În carte, cei doi analizează motivele pentru care companiile japoneze sunt eclipsate de competitorii din China şi Coreea de Nord. “Deşi nu sunt de acord în totalitate cu principiile lui Hiroshi, cred că are multe idei bune”, scrie Gates.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s