Iubita mea , Sputnik|Haruki Murakami

Bună #bookworms,

în ultima vreme am tot citit cărți dar nu mă tenta să scriu despre ele . Vinovat de existența acestui articol este Murakami , vinovate sunt gândurile lui . Nu am de gând să va plictisesc cu vreo recenzie sofisticată ci să vă redau ceea ce mi-a transmis mie ,,Iubita mea , Sputnik,, .

-Ah, Murakami ,Murakami!

Toată lumea a simțit, la un moment dat, că nu este o parte a lumii, că este doar o fantomă a ceea ce obișnuia să fie, că nimic din jur nu mai aduce entuziasmul de a fi în viață. Murakami a redat exact acest sentiment.

Personajele, fie că le știm numele sau nu, fie că sunt oameni întregi sau nu, au fiecare câte ceva încântător, fiecare e acolo cu simplul scop de a exista. Poate că nu este un motiv clar pentru care sunt integrate în poveste, dar sunt reale și complexe și atât de umane că-și împărtășesc sincer experiențele cu tine, iar tu, ca cititor, poți empatiza ușor cu ele. Confuz ,nu?

Cartea te obosește emoțional doar pentru că toate discuțiile personajelor sunt adevăruri existențiale . Asta-i magia #Murakami , fie te învață ceva nou, fie îți amintește de ceva insistând să ți se întipărească în minte.

Nu pot să spun că am așteptat sfârșitul, Haruki a creat o atmosfera de suspans care nu m-a lasat sa las cartea din mana. Sfârșitul … tipic Murakami . La un moment dat mă enervasem petru că nu aflasem tot și Murakami mai avea de dat niște exălicații. Totuși , acesta te lasă să-i creezi tu sfârșitul , s-au poate să o continui …


Iubita mea,Sputnik este o carte care pune in discutie dragostea neimpartasita, dorinta sexuala nesatisfacuta, cautarea de sine, pierderea unei parti a sinelui, regasirea unei parti a sinelui, schimbarea modului in care un om vede viata intr-o singura clipa. Brusc, orbitor, iremediabil. Orice mica, neinsemnata intamplare il poate face pe personajul lui Murakami sa afle care este scopul lui in viata, sa ia decizii importante ca sub influenta unei revelatii fundamentale, sa-si schimbe comportamentul dupa o experienta ce aduce a deja-vu. Personajele lui simt viata prin fiecare por, iau decizii bazate pe emotii, sentimente și viziuni.


Pentru că Murakami se tot face vinovat de carțile pe care le scrie urmează articole întregi despre el și minunățiile lui . Mai jos aveți descrierea cărții pentru cei csre vor mai multe detalii.

Până data viitoare , aveți grijă de voi și de cărțile voastre!

Vezi și : Citate celebre semnate de Haruki Murakami

Lucruri care nu le știai despre Haruki Murakami

Iubita mea, Sputnik este o poveste de dragoste moderna, cu accente de roman politist. Intr-o primavara, la virsta de douazeci si doi de ani, Sumire, o tinara nonconformista ce viseaza sa devina scriitoare, se indragosteste pentru prima oara in viata. Este o dragoste coplesitoare, ca o tornada ce se napusteste peste o cimpie intinsa. De aceea, pentru Sumire nu conteaza faptul ca persoana de care se indragostise este cu saptesprezece ani mai in virsta ca ea si, mai mult, ca este tot femeie. Cele doua isi petrec vara pe o mica insula din arhipelagul grecesc. La un moment dat, Sumire dispare fara urma. Nimeni nu reuseste sa o gaseasca sau sa explice disparitia misterioasa. In cautarea ei porneste si K, un prieten foarte apropiat. Este singurul care intelege ca, pentru Sumire, aceasta era singura solutie de a-si implini dragostea. Ramine totusi speranta reintilnirii intr-o lume posibila si „de partea cealalta a oglinzii”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s