Interviu cu urmăritorii #cărțipentrusuflet 2

Michelle Obamalanseaza (1)

(@andreeaveleanu)

Sincer,ambele. Iubesc cartile care ma emotioneaza pentru ca sunt o fire emotiva si imi place sa simt. Dar iubesc si povestea pentru ca ma prinde in firul ei si ma face sa calatoresc in alte lumi.


(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

La o carte apreciez atat povestea cât și emoția . Nu cred că merg una fără alta, fiindcă nu se poate emoție fara o poveste complicată, fara o poveste care sa ne rămână în suflet alaturi de lacrimile ce ne au marcat experiența respectivă.


(@bright.books)

Nu aș putea să spun că apreciez una din ele mai mult .După părerea mea există un echilibru între cele două deoarece le consider unele dintre “ingredientele esențiale” ale unei cărți care să fie printre preferatele mele.


Michelle Obamalanseaza (2)

(@andreeaveleanu)

Foarte importante. Nu stiu ce as face daca nu as putea sa citesc. Nu numai ca ma ajuta sa ma detasez de galagia lumii asteia,dar ma si ajuta sa ma dezvolt si sa evoluez.


(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

Asta e o intrebare buna. Cartile sunt extrem de importante pentru mine, sunt ca un drog si chiar daca e vreo zi in care nu reusesc sa citesc, ma alin la gandul ca am o biblioteca frumoasa ce mi asteapta prezenta. Cred ca nu este zi fara de care sa nu povestesc de vreo carte si sa nu stresez pe cineva sa citeasca ceva ce mi a placut si mie. Cartile tin loc de prieteni si daca nu as fi descoperit aceasta pasiune frumoasa care zacea in mine, probabil as fi cazut intr o depresie, data fiind situatia ,,prietenilor,,


(@bright.books)

Cărțile sunt foarte importante pentru mine. Le iubesc pur și simplu. În ele evadez, mă relaxez și trăiesc prin personaje de parcă aș fi parte din poveste. Nu pot exprima ce înseamnă ele pentru mine. Pur si simplu sunt o parte din mine.


Michelle Obamalanseaza (3)

(@andreeaveleanu)

Biblia. Pentru ca este o carte geniala care s-a pastrat atatia ani si inca s-a dovedit ca e veridica. Pot gasi ceva nou ce mi-a scapat si cand o recitesc. E singura carte pe care pot sa o recitesc.


(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

Dincolo de toate cartile pe care le ador si la care ma gandesc mereu, daca ar fi sa raman cu o singura carte toata viata ar fi Biblia, deoarece este cartea care concretizeaza religia in care m am nascut si care prin urmare este o multitudine de coduri referitoare la relatiile interumane valabile la toate popoarele din toate timpurile.


(@bright.books)

Aș fi o carte din seria Harry Potter, probabil volumul 4 care este preferatul meu din ce am citit până acum. Aceasta este seria mea de suflet si îmi oferă de fiecare dată când citesc din ea o stare aparte, o atmosferă magică, de accea am ales-o.


Michelle Obamalanseaza (4)

(@andreeaveleanu)

Orice e posibil. Eu de exemplu,uneori cand stau prea mult pe internet nu imi mai vine sa citesc. Desi poti citi si carti in format electronic. Nu stiu daca internetul va duce la disparitia cartilor,dar cu siguranta a produs si va produce schimbari.


(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

Probabil o va face, daca n-a reusit deja in majoritatea locurilor lumii. Internetul este locul tuturor imaginiilor frumoase, a filmelor si a toate facute de-a gata si nimeni nu mai prefera stilul ” antic” al cititului si cultivarii frumoase.


(@bright.books)

Cred că sunt multe lucruri care fac cărțile să dispară si internetul este doar unul dintre ele. El le face să dispară prin faptul că le oferă oamenilor o platformă atrăgătoare, si le provoacă o dependență mai ales de rețele de socializare , dar pe de altă parte acolo se promovează și editurile deci este si un lucru benefic oarecum pentru cărți.


Michelle Obamalanseaza (6)

(@andreeaveleanu)

Nu este necesar să citești forțat. Cititu ar trebui să fie o relaxare.


(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

De multe ori o citesc mai greu daca mi se pare mai dificila, asa ca citesc in paralel. Abandonez doar acea carte care nu mi place de nicio culoare si care imi provoaca o repulsie profunda atunci cand ma uit la ea.


(@bright.books)

În general cărțile pe care le-am citit pentru că erau bine cotate mi-au si plăcut, iar în cazul în care nu mi-ar plăcea nu consider că trebuie să mă forțez să o termin doar din cauza acestui fapt.


Michelle Obamalanseaza (7)

(@andreeaveleanu)

După titlu , copertă și poveste . Și după două orede răsfoit cărțile.


(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

Hmm. Pai coperta! Coperta este primul lucru care decide daca imi place sau nu acea carte. Stiu ca toata lumea spune ca trebuie apreciat continutul si ” sa nu judecam cartile dupa coperta”, daar nu ma pot abtine. Coperta este detaliul decisiv in cumpararea unei carti, apoi rezumatul de pe spate.


(@bright.books)

De obicei am un wishlist în minte după care mă ghidez. Cumpăr cărțile pe care simt că vreau să le citesc în acel moment, și cele din genurile mele preferate. Când vine vorba de comenzi online mă influențează și prețul lor, cumpărând cele mai ieftine cărți din wishlist.

Michelle Obamalanseaza

(@andreeaveleanu)

Noul Testament. (Desi e o colectie de carti,ca si structura e o carte ce alcatuieste Biblia). De ce? Pentru ca ce se vede in Biserica Ortodoxa nu e ceea ce inseamna sa fii crestin. Si te invata ce e cu adevarat iubirea de Dumnezeu si de semeni. Te ajuta sa realizezi ce a facut Dumnezeu pentru tine si te ajuta sa Il cunosti.

(@teodora_floreaa) Blog:wonderfulplaceofbooks.wordpress

O lectura obligatorie, din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa fie Puterea Tacuta de Suzane Cain. Este o carte pentru dezvoltarea personala, dar frumos scrisa in povestioare despre multi autori si oameni de importanta mare pe care toti ii cunoastem, dar nu le cunoastem si povestea. E vorba de tipurile temperamentale introvertite si de importanta fiecaruia in lume, despre faptul ca nu trebuie sa traim complexati ca nu ajungem la nivelul altora, pe cand noi suntem cu mult insintea lor.


(@bright.books)

Toată lumea ar trebui să citească Darul lui Jonas de Lois Lowry ,această fiind o lectură scurta dar de impact. Putem învăța multe lucruri de la Jonas, căci oamenii erau doar niste marionete până când el a descoperit adevărul.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s